MEDICAL CASE MANAGEMENT

Udruženje Zagrljaji Zdravlja pomaže obolelima

Udruženje Zagrljaji Zdravlja uvodi novu uslugu, direktnu pomoć obolelima i njihovim porodicama. U svetu je ova usluga već poznata pod engleskim nazivom "Case managmnet", što znači praćenje pojedinačnog slučaja ili bolje rečeno, praćenje obolelog.
Američki i nemački eksperti prate obolelog  samo iz finansijskih razloga. To znači da oni nadziru kako se postupa prema pojedincu kako bi zapravo propisali ono što je ispravno za njega, kao i da on zapravo dobije ono što naplaćuje od osiguravajuće kompanije. Stoga je razumljivo da se osiguravajuća društva zalažu  za ovakav sistem i da plaćaju i ove usluge, jer smatraju da im to štedi značajne iznose.

Mi počinjemo sa ovim uslugama koje nemaju veze sa finansijama (mada će nas zanimati i cene pojedinačnih usluga, materijala, lekova), ali su usmereni na obolelog. Mnogi ljudi lutaju po hodnicima zdravstvenih ustanova i ne snalaze se najbolje. Mnogi su uplašeni, šokirani  dijagnozom i ne usuđuju se, ne znaju, ili su toliko zbunjeni da se ni ne secte da nešto pitaju svog lekara. Tek kasnije shvataju dasu trebalo mnogo toga da pitaju. Neznanje povećava strah i neizvesnost. Doktorima koji inače po zakonu imaju dužnost da objašnjavaju, ovo odgovara zato što nikad nemaju dovoljno vremena. Naš pratilac, ako pacijent to odluči, pitaće doktora sva pitanja koja su važna za pacijenta. Ako pacijent želi, naš pratilac će sve to i zapisati.


Druga usluga koju nudimo obolelima i njihovoj porodici su razgovori, informisanje putem telefona. Odgovorićemo na vaša pitanja u vezi sa lečenjem, vašim pravima, ukratko, sve o čemu ste zainteresovani, a sami ne možete da pronađete odgovarajuće informacije. Ili niste sigurni da li možete verovati objašnjenjima drugih. Uvek ćemo biti spremni da vam pomognemo. Ako ne možemo odmah da odgovorimo, to će se desiti u roku od nekoliko sati kada i sami dobijemo  informacije koje su Vam potrebne.

Udruženje Zagrljaji Zdravlja svoj rad usmerava na pomoć obolelima. Ako se razbolite, ako se lečite i u tome se ne snalazite najbolje, pozovite nas, mi ćemo vam pomoći.

Naša pomoć može biti u dva oblika. Možete nas nazvati telefonom i zatražiti savete ili informacije. Mi ćemo se pobrinuti da uvek dobijete tačne informacije. Takođe možemo vam pomoći tako što će  jedan od naših stručnjaka, da vas prati kada idete na ispitivanja,  kada se prijavljujete za njih,  kada Vas šalju od jednog do drugog doktora a Vi u tome ne možete najbolje da se snađete. Zovite nas i mi ćemo vam pomoćii.

 

Telefon za informacije i pomoć: 00 386 30740 810.

 

 

 

Vlasnik i urednik internet strane www.cansave.rs kao i pravno odgovorno lice za sadržaj internet strane www. cansave.rs je međunarodno društvo LIORA - Novi Sad. Udruženje LIORA - Novi Sad se ne bavi prodajom. Ne prodaje niti reklamira proizvode. Bavi se isključivo informisanjem obolelih osoba i nudi im pomoć u tom smislu.