TERAPIJA PROTIV BORELIJOZE (LAJMSKE BOLESTI)

Uzročnik Borelijoze (lajmaske bolesti) je bakterija Borrelia burgdorferi, Borelia japonica i 7 različitih podvrsta bakterija grupe borelija. U većini laboratorija analizom krvi može se utvrditi samo jedan ili najviše dva tipa bakterije. Sve vrste i podvrste mogu otkriti samo specijalizovane i bolje opremljene laboratorije u inostranstvu. Borelija je  bakterija koja se prenosi se pomoću krpelja, komaraca, insekata, čak i preko sirovog mesa i mlečnih proizvoda.


  Lajmska bolest

Faza 1: razvijaju se karakteristične kožne promene. Borelija se prvo vidi na koži, u  roku 3 do 4 nedelje nakon uboda, kao lokalni eritem, koji je u početku ujednačen i mali a postupno se povećava. Može zadržati stalno crvenu boju (erythema migrans - putuje po telu), ali može dobiti i oblik prstena. Veličina prstena je različita ali  konstantno raste. Neki pacijenti se spontano oporave, a u najvećem broju slučajeva bolest napreduje. Kod približno polovine, posle uboda se javljaju i ostali simptomi: lokalno crvenilo,  svrab i  peckanje. Opšti simptomi koji prate crvenilo su: glavobolja, umor, blaga bol u mišićima i zglobovima. Poznato je da se prsten pojavljuje samo kod dve vrste bakterije Borelija, dok kod drugih vrsta  ne postoje krugovi. Stoga, obratite pažnju na  znakove, koje vam telo pokazuje. 
Ponekad se mogu pojaviti tanje promene na koži - Borrelia limfocita. To je plavkasto-crvene otvrdnuće u blizini mesta uboda. To može biti samostalno ili deluje zajedno sa crvenilom. Najčešće se pojavljuje na bradavici ili na uhu. Ako se pacijent ne leči  u prvoj fazi, bolest napreduje do druge faze (osim u retkim slučajevima kada se radi o samoozdravljenju).

Faza 2: bakterije ulaze u krv i limfu i kreću se kroz telo, to se dešava neprimetno, bez uočljivih znakova. Neke vrste Borelije se vide na koži, na spoljašnjoj strani se javlja dodatno crvenilo na različitim delovima tela. Borelija može da utiče i na centralni nervni sistem pa može dovesti do meningitisa ili ređe do encefalitisa, kao i oštećenja živaca u mozgu - najčešće facijalnog živca (pacijenti ne mogu da  pomeraju pola čela, da zatvore oko, i povuku kraj usana), takođe može oštetiti očni živac (pacijent odjednom počne da škilji ili gubi vid). Kod  manjih  poremećaja CNS-a se takođe pojavljuju efekti koji utiču na memoriju, koncentraciju, razdražljivost i glavobolju. To takođe može uticati na periferne živce: pacijent tokom šetnje ne može podići nogu - pileće hodanje. Borelija može uticati na zglobove i uzrokovati bol ili čak i oteklinu. Retko može doći  do srčanog mišića, što uzrokuje srčane disfunkcije i upale srčanog mišića ili perikarda. Borelija se može osetiti u mišićima, što uzrokuje bol u njima, a ponekad i ukočenost. Ovi bolovi su ponekad jači, ponekad slabiji, nekad na jednom mestu, ponekad na drugom, mogu trajati i neprekidno, pacijent može biti stalno umoran.

Glavni problem pacijenta u drugoj fazi je da su svi rezultati ispitivanja  normalni. Takvi pacijenti mogu, dakle, proći niz testova pre nego što dobiju dijagnozu.

Faza 3: javlja se u roku od nekoliko godina nakon zaraze. Hronična može uticati na kožu, živce ili zglobove. Koža se menja na određenim delovima tela (nos, uši, ruke), gubi svoja svojstva i postaje suva, stanjuje se, postaje transparentnija, plavo-crvene boje. Najčešće se to vidi na zadnjem delu ruke ispod pazuha, ali i na stopalima i potkolenicama. Ako u ovoj fazi deluje na CNS, nastaju poremećaji pamćenja i koncentracije, kognitivna oštećenja, pacijent je emotivno labilan i često spava. Na zglobovima, ovo se uglavnom odražava kroz bol i oticanje u početku na  velikim zglobovima, uz povremeno izlivanje tekućine u zglobu. Nije potrebno da pacijent prođe kroz sve tri faze. 30% pacijenata nema karakterističan crvenilo ili se ne seća da je imalo crvenilo. 


DIJAGNOZA Borelija

Kod bolesnika u prvoj fazi bolesti koji imaju karakteristično crvenilo dijagnoza se daje na prvi pogled. U tim slučajevima, za potvrdu dijagnoze nije potrebno raditi analizu krvi na boreliju, jer ponekad analiza čak bude i negativna.

Pacijenti u drugom ili trećem stadijumu bolesti, teže mogu dokazati prisustvo borelije analizom krvi. Procena ovog istraživanja nije uvek laka, jer testovi na početku bolesti mogu biti negativni, ali ponekad čak i lažno pozitivni. Za potvrdu dijagnoze i daljnju istragu pomoću uzoraka tkiva (koža, zajedničke kapsule) ili telesne tekućine (u kičmenoj moždini), u kojem ćemo pokušati otkriti prisutnost lajmske bolesti. Proces je dugotrajan i podrazumeva izolaciju Borelije (dva do tri meseca), a pacijent želi da zna rezultat ranije.
 
Ako sumnjate da patite od lajmske bolesti, preporučujemo da napraviti testiranje  bioresonancom. Tako vam mogu odrediti da li je bakterija prisutna u ćelijama.
Naime, bakterija Borelija je vrlo lukava i čeka u ćelijama da padne naš imuni sistem (antitela) da opet izađe napolje. Unutar ćelije može preživeti i do nekoliko godina, kao što može biti u tzv stanju hibernacije. Antibiotici mogu raditi uglavnom izvan ćelijski u telesnim tekućinama. Stoga, često se događa da će nakon uzimanja antibiotika pregledati krv i ustanoviti da ste „ozdravili”, ali to u većini slučajeve nije istina. Bakterija je lukava, skrivena u ćelijama i za nekoliko meseci ili čak godina ponovno izlazi, ona počinje da se reprodukuje i izaziva iste probleme. Medicina to definiše kao hronične simptome ili POS simptome koji su navedeni u nastavku.
 
 
Uprkos 30-dnevnog tretmana antibioticima mogu se osetiti hronični simptomi:
- umor
- kognitivne smetnje
- glavobolja
- poremećaji spavanja
- rtralgija
- bolovi u mišićima
- neurološka oštećenja
- psihijatrijske bolesti
- dilatative miokardiopatija
- poremećaji srčane provodljivosti
- postojanost
- ponavljanje
- upornost
- može izazvati multiplu sklerozu (MS)
 
 
Lečenje lajmske bolesti može biti vrlo uspešno sa tinkturom:
- divlja ščetica
- japanska dresen
- kraški šetraj
- antiparazitik
i
-  uz pomoć biorezonance (Bikom,  Trikombin ili Zapper)
 
 
Kada počinjete s  protokolom treba započeti vrlo polako i oprezno, jer ako počnete prebrzo može uzrokovati probleme koji se pojavljuju kao:
- bol u mišićima i zglobovima
- vrtoglavica i problemi sa disanjem
- zbunjenost i dezorijentiranosti
- povraćanje
- glavobolja
 
Tinktura od Divlje ščetice lagano podiže temperaturu unutar ćelija, što bakteriji Borelija ne odgovorna,  i zbog toga izađe napolje iz ćelija gde je dočega naši imuni sistem (antitela). Kod uništavanja Borelije javlja se  sledeći problem koji nastaje zbog bakterija koje nose na sebi mnogo toksina i neurotoksina, koji se odjedanput nađu razliveni u telesnoj tekućini (limfa i krv). Toksini i neurotoksini utiču na živce i uzrokuju velike probleme s nervnim sistemom, kao što je prikazano u gore navedenim stavkama. Stoga je potrebno početi vrlo sporo i istovremeno ubrzati proces detoksifikacije (čišćenje, jetre i bubrega) da telo izbaci toksine i ispere neurotoksine. Navodimo postupak uspešnog za čišćenja:
- dvomikronski zeolit i nano zeolit sprej
-alge u prahu Chlorella i Spirulina
-  mleveno seme čička
- tinktura ili čaj od preslice
- tinktura Burbur-Pinella
 
​Šta trebate znati o bakteriji Borelija i lajmskoj bolesti?
Kada se bakterije usidre u ćeliji do čega dolazi u najtežoj fazi bolesti, pravi problemi počinju. Nakon nekog vremena (što je utiče različito i zavisi od snage imunološkog sistema), naša antitela napadaju naše zdrave ćelije, kako bi došle do bakterija Borelijoze i uništile ih. Tako naša antitela oštećuju naše zdrave ćelije, u kojoj su bakterije borelijoze. To dovodi do pojave autoimunog učinka. Zato neki tvrde da bakterija Borelije pojede omotač živca. A to nije tačno! Omotač živca pojedu naša vlastita antitela sa ciljem da dožu do bakterija borelijoze koje su sakrivena u našim zdravim ćelijama. To dovodi do zaključka da borelioza na neki način može uzrokovati nastanak multiple skleroze (MS).
 
Potrebno je reagovati.


Tinkture  koje preporučujemo:
- Travarstvo Bene u Kamniku 00 386 41 686 825
ili
- Travarstvo Osmeh prirode  u Vrhnici 00 386 40 473 785


Govorim iz vlastitog iskustva. Na biorezonanci su mi otkrili Boreliju, što je kasnije potvrđeno i u krvi. Hronični oblik borelije mi je izazvao mnogo problema dugi niz godina za koje nisam imao odgovor. Tinktura, terapija biorezonancom i Zapperom je rešila probleme za nekoliko meseci. Sada uzimam tinkturu povremeno zbog održavanja terapije. U protokolu protiv borelije mi je mnogo pomogao  g. Bene iz Kamnika, bioresonančni terapeuti ga Karin Rižner, ga Nataša Brvar, g. Frenk Vovk i radiostezista g. Samo Klemen.

 

 

 

 

Vlasnik i urednik internet strane www.cansave.rs kao i pravno odgovorno lice za sadržaj internet strane www. cansave.rs je međunarodno društvo LIORA - Novi Sad. Udruženje LIORA - Novi Sad se ne bavi prodajom. Ne prodaje niti reklamira proizvode. Bavi se isključivo informisanjem obolelih osoba i nudi im pomoć u tom smislu.