TESTIRANJE NA MLEČNE PROIZVODE - LAKTOZU

Testiranje se sprovodi pre postavljanja terapije ili protokola. Kada se prelazi na zdravu ishranu vrlo je važno da osoba zna da li je intolerantna ili ima neki oblik alergije na mleko i mlečne proizvode.


Pravilno varenje je vrlo važno u procesu ozdravljenja, budući da od njega zavisi apsorpcija hranjivih materija kroz creva. Za određene bolesne osobe postoji stanje "propusnog creva" koje uzrokuje dugoročna nepravilna ishrana jer se hranjive materije unete u telo ne mogu preraditi.

 

Mlečni proizvodi koji nisu organskog porekla sadrže hormone, antibiotike i čitav popis elemenata koji nanose štetu telu. Dakle, sve više i više ljudi su netolerantni (intolerantni) ili alergični na mleko imlečni proizvode. Zbog toga je preporučljivo da uradite test koji nam pokazuje da li osoba može obraditi i razgraditi mleko i mlečne proizvode. U tom slučaju pojavljuje se prisutnost H2 plina u plućima. Ispitivanje se vrši duvanjem u uređaj koji detektuje i najmanju prisutnost H2 u plućima. Test je brzi jednostavan, traje samo nekoliko minuta.

 

 

 

 

 

Vlasnik i urednik internet strane www.cansave.rs kao i pravno odgovorno lice za sadržaj internet strane www. cansave.rs je međunarodno društvo LIORA - Novi Sad. Udruženje LIORA - Novi Sad se ne bavi prodajom. Ne prodaje niti reklamira proizvode. Bavi se isključivo informisanjem obolelih osoba i nudi im pomoć u tom smislu.